one pot lasagne!

one pot lasagne!

🕑60 minuten  🍴 4 personen

  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 grote rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 grote wortels
  • 250g mascarpone
  • 10 ongekookte lasagnevellen
  • geraspte kaas (mozzarella of gruyère)
  • olijfolie
  • peper & zout 
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de courgette en paprika en snijd in kleine blokjes van ongeveer 0,5 centimeter.
  3. Schil de wortels en snijd in kleine blokjes.
  4. Warm een scheut olijfolie in een kookpot en voeg de groenten toe.
  5. Zet het vuur hoog en roer goed door zodat het niet aanbrandt.
  6. Zet na 5 minuten het vuur wat zachter, zet het deksel op de pot en laat gedurende 10 minuten sudderen. Roer af en toe om.
  7. Voeg het gehakt toe. Verdeel met een spatel over de groenten zodat het gehakt verbrokkelt. Blijf roeren tot het gehakt gaar is (bruin van kleur).
  8. Voeg de tomatensaus toe.
  9. Roer de tomatensaus onder het vlees en de groenten.
  10. Breek de lasangevellen in grove stukken en voeg één voor één toe aan de pot. 
  11. Roer goed door en sluit het deksel. 
  12. Laat het geheel gedurende 15 min sudderen. De lasagnevellen zouden nu gaar moeten zijn. Wanneer dit het geval is, is de lasagne klaar. 
  13. Voeg de mascarpone toe en roer tot deze volledig is opgelost. 
  14. Werk af met de geraspte kaas
  15. Plaats in de oven op grillstand gedurende 5 à 10 minuten voor een kaaskorstje (optioneel). 

 

 

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.