🕑60 minuten 🍴 4 personen
- 500 g gemengd gehakt
- 1 grote rode paprika
- 1 courgette
- 2 grote wortels
- 250g mascarpone
- 10 ongekookte lasagnevellen
- geraspte kaas (mozzarella of gruyère)
- olijfolie
- peper & zout
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de courgette en paprika en snijd in kleine blokjes van ongeveer 0,5 centimeter.
- Schil de wortels en snijd in kleine blokjes.
- Warm een scheut olijfolie in een kookpot en voeg de groenten toe.
- Zet het vuur hoog en roer goed door zodat het niet aanbrandt.
- Zet na 5 minuten het vuur wat zachter, zet het deksel op de pot en laat gedurende 10 minuten sudderen. Roer af en toe om.
- Voeg het gehakt toe. Verdeel met een spatel over de groenten zodat het gehakt verbrokkelt. Blijf roeren tot het gehakt gaar is (bruin van kleur).
- Voeg de tomatensaus toe.
- Roer de tomatensaus onder het vlees en de groenten.
- Breek de lasangevellen in grove stukken en voeg één voor één toe aan de pot.
- Roer goed door en sluit het deksel.
- Laat het geheel gedurende 15 min sudderen. De lasagnevellen zouden nu gaar moeten zijn. Wanneer dit het geval is, is de lasagne klaar.
- Voeg de mascarpone toe en roer tot deze volledig is opgelost.
- Werk af met de geraspte kaas
- Plaats in de oven op grillstand gedurende 5 à 10 minuten voor een kaaskorstje (optioneel).