Geroosterde zalm met pistache crumble

Geroosterde zalm met pistache crumble

Bereidingstijd: 40 minuten                 
Voor: 4 personen

Ingrediënten:
6 middelgrote aardappelen
600 g verse Schotse zalmfilet
100 g geroosterde pistachenoten
800 g verse spinazie
1 teentje knoflook
800 g tomatensaus
Olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Was de aardappelen grondig, dep ze droog en snijd ze in gelijkmatige stukken.
- Leg de aardappelstukjes in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie. Kruid ze naar smaak met peper en zout.
- Plaats de ovenschaal met aardappelen in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.
- Spoel de spinazie zorgvuldig af, droog deze goed en verwijder eventuele harde stelen.
- Snijd het teentje knoflook middendoor en gebruik de helften om de pan wat in te smeren.
- Verhit wat olijfolie in de pan en voeg de spinazie toe.
- Maal ondertussen de geroosterde pistachenoten fijn in een hakmolen. Voeg hier een scheutje olijfolie en een snufje zout aan toe en meng goed.
- Haal de ovenschaal met de aardappelen uit de oven.
- Leg de zalmfilet bovenop de aardappelen.
- Bestrooi de zalm royaal met de pistachecrumble.
- Giet de tomatensaus gelijkmatig rond de vis in de ovenschaal.
- Plaats de ovenschaal terug in de oven en bak het geheel gedurende 10 minuten, of tot de zalm gaar is en de crumble goudbruin is.
- Serveer de geroosterde zalm met pistachecrumble op een mooi bord, vergezeld van de romige aardappelen en spinazie.

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.