Dit is een receptje van Louise De Brabandere voor think tomato
🕑30 minuten 🍴 4 personen
- Olijfolie
- 1 sjalot, versnipperd
- ½ venkel, fijngesneden
- Peper en zout
- 4 tenen knoflook, tot moes geplet
- 4 ansjovisfilets, in kleine stukjes
- Snuifje chiliflakes
- 150 ml witte wijn
- 1 pot Think Tomato
- 1 liter zeevruchtenfond (of kreeftenfond)
- Bundeltje van verse tijm, oregano, laurierblad
- 500 g tapijtschelpen (of kokkels)
- 400 g witte vis (stevige vis zoals zeeduivel), in stukken van 3 cm
- 8 gamba’s (mét pantser)
- ½ bussel platte peterselie, fijngehakt
- 1 citroen, in kwartjes
- Eventueel (stok)brood om te serveren
- Verhit olijfolie in een grote kookpot en stoof de sjalot en venkel 5 min. aan over een middelhoog vuur.
- Kruid met peper en zout. Voeg de knoflook, ansjovis en chiliflakes toe en stoof 2 min. verder alvorens met witte wijn te blussen.
- Laat 1 min. uitkoken en voeg de Think Tomato, zeevruchtenfond en verse (samengebonden) kruiden toe.
- Laat een half uurtje, zonder deksel, zacht pruttelen over een laag tot middelhoog vuur.
- Spoel ondertussen de schelpen grondig.
- Kruid de vis en gamba’s met peper en zout.
- Haal de verse kruiden uit de soep en voeg de stukken vis, gamba’s en schelpen toe.
- Draai het vuur middelhoog, zet een deksel op de pot en laat 4 à 5 min. garen, of tot de schelpen net open zijn.
- Besprenkel met de peterselie en roer goed om.
- Haal van het vuur, schep de soep met vis, gamba’s en schelpen in kommen en serveer met partjes citroen en eventueel (stok)brood.