Dit is een receptje van Louise De Brabandere voor think tomato
🕑30 minuten
- 2 el neutrale olie
- 1 ui, versnipperd
- 2 teentjes knoflook, tot moes geplet
- Peper en zout
- Snuf chiliflakes (optioneel)
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/4 tl kaneel
- 1 el tomatenconcentraat
- 2 potten Think Tomato
- 40 g bruine suiker
- 30 ml appelciderazijn
- Verhit de olie in een sauspan en stoof de ui over een laag vuur 10 minuten aan.
- Voeg de knoflook, een flinke snuf zout, peper, de specerijen en het tomatenconcentraat toe en roerbak 2 min.
- Voeg de potten Think Tomato, bruine suiker en azijn toe en laat 45 à 55 minuten, of tot je een dik concentraat hebt, pruttelen over een laag vuur. Roer af en toe!
- Haal de ketchup van het vuur en pureer in een blender of met een staafmixer glad.
- Laat afkoelen en bewaar in een propere afgesloten pot of fles 1 maand in de koelkast.