Homemade tomatenketchup

Homemade tomatenketchup

 Dit is een receptje van Louise De Brabandere voor think tomato 

 🕑30 minuten 

  • 2 el neutrale olie
  • 1 ui, versnipperd
  • 2 teentjes knoflook, tot moes geplet
  • Peper en zout
  • Snuf chiliflakes (optioneel)
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl kaneel
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 2 potten Think Tomato
  • 40 g bruine suiker
  • 30 ml appelciderazijn

 

  1. Verhit de olie in een sauspan en stoof de ui over een laag vuur 10 minuten aan.
  2. Voeg de knoflook, een flinke snuf zout, peper, de specerijen en het tomatenconcentraat toe en roerbak 2 min.
  3. Voeg de potten Think Tomato, bruine suiker en azijn toe en laat 45 à 55 minuten, of tot je een dik concentraat hebt, pruttelen over een laag vuur. Roer af en toe! 
  4. Haal de ketchup van het vuur en pureer in een blender of met een staafmixer glad.
  5. Laat afkoelen en bewaar in een propere afgesloten pot of fles 1 maand in de koelkast. 

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.