Recept voor think tomato fried rice (4p):
1 klontje boter
2 eetlepels sesamolie
3 kopjes jasmijn rijst (400gr)
1 bosje lente ui (in ringetjes gesneden, wit en groen apart houden)
1 duim gember fijn gesneden
4 teentjes look fijn gesneden
3 wortels in kleine blokjes gesneden
1/2 chinese kool, doormidden en in fijne reepjes gesneden
1 kopje diepvries erwtjes
2 limoenen
bosje koriander
arachideolie
4 eitjes
2 theelepels gochujang
2 eetlepels rijstazijn
1 pot think tomato
1 eetlepel sojasaus
1. De rijst klaar maken (ideaal de dag ervoor)
2. De sesamolie en boter opwarmen in een grote pan
3. Wortels toevoegen en beetgaar bakken
4. Dan het wit van de lente ui, gember en look toevoegen
5. Intussen gochujang, 3/4 van de pot think tomato en rijstazijn mengen in een aparte kom
6. De gochu-tomato saus toevoegen en even laten inkoken
7. De gekookte rijst toevoegen
8. Soyasaus toevoegen
9. Chinese kool toevoegen
10. Erwtjes toevoegen
11. De eitjes goudbruin frituren in een aparte pan met genoeg arachide olie en uit laten lekken op keukenpapier
12. Afwerken met de resterende think tomato, het eitje, het groen van de lente-ui, koriander en een schijfje limoen
13. Masitge deuseyo!