🕑50 min 🍴 4 personen
Ik ben verzot op tajine. Het is zo gemakkelijk: alles in de tajine, deksel erop en dan laten sudderen zodat dat je ernaar moet kijken! Gelukkig is de tajine een topcombo met think tomato ;-).
Het leuke en gemakkelijk aan tajine is dat ik er vaak de groenten in verwerk die bijna slecht worden. Samen tegen verspilling!
- 500gr kipfilet in stukken gesneden
- 2 courgetten
- 2 paprika's (kleuren naar keuze ;-) )
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- stuk gember (3 cm)
- 7 kleine aardappelen
- 2 potten think tomato
- snij de ajuin en de look fijn en stoof aan in de tajine met wat olijfolie, p&z
- snij de gember in fijne schijfjes en voeg deze toe aan de ajuin en look
- voeg er de stukjes kip toe en laat het geheel op een hoger vuur aanbakken (regelmatig roeren)
- snij de courgetten, paprika's, aardappelen (en eventueel nog andere groenten) in grove stukken en voeg deze toe aan de tajine
- voeg de 2 potten think tomato toe aan het geheel en zet het deksel op de tajine
- laat het geheel op een middelmatig vuur staan en laat voor minstens 40 minuten opstaan
- serveer eventueel met koriander!
- smakelijk!