🕑60 min 🍴 6 personen
- 1 bavette van ongeveer 1 kg
- 150 g gemalen Parmezaanse kaas
- 100 g in stukken gesneden chorizo
- 10 tal blaadjes salie
- 80 g geroosterde dennenboompitten
- 1 pot think tomato
- boter om te braden
- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 190°C .
- Leg de bavette op een plank en bedek met een vel bakpapier, klop de bavet plat met een deegrol
- Verdeel de Parmezaanse kaas, salie, dennenboompitten en chorizo over het vlees.
- Kruid met peper en zout en rol het vlees strak op.
- Knoop keukentouw rond de rollade en maak het touw goed vast aan de uiteinden.
- Leg de rollade in een braadpan of ovenplaat met een klontje boter en bak de rollade 40 min in een voorverwarmde oven.
- Overgiet het vlees regelmatig met vetstof.
- Giet er een pot think tomato bij na 20 minuten en eventueel nog wat stukjes chorizo als je er over hebt.
- Haal de rollade uit de oven en kruid eventueel met peper en zout.