🕑25 min werk 🍴 4 personen
- 1/2 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 1/2 venkel
- 1 rode ui
- 5 aardbeien
- 1 chilipeper (voor de liefhebbers)
- 2 el olijfolie
- een handvol basilicumblaadjes
- peper en zout
- 1 pot think tomato
- was en snij de paprika in gelijke stukken. verwijder de zaadlijsten.
- was en snij de komkommer, venkel en aardbeien in gelijke stukken.
- verwijder het kroontje van de aardbeiden.
- pel en plet de knoflook.
- pel en snij de rode ui in gelijke stukken.
- snij de chilipeper middendoor en verwijder de zaadjes.
- snij de chilipeper in gelijke stukken.
- doe alle groenten en aardbeien samen met basilicum, olijfolie en think tomato in een blender en mix glad.
- voeg er een scheutje water aan toe als de soep te dik is.
- breng op smaak met peper en zout.
- werk eventueel af met kerstomaatjes en/of kleine blokjes komkommer.
- serveer ijskoud.