escalope milanese

escalope milanese

🕑60 min werk  🍴 4 personen

  • 100 g bloem
  • 150 g panko of paneermeel
  • 3 eieren
  • peper en zout, naar smaak
  • 1 eetlepel sesamzaadjes, optioneel
  • 4 kalfsescalopes
  • 2 eetlepels arachideolie + wat extra
  • 400 g pasta naar keuze (ik verkies spaghetti)
  • 1 pot think tomato (spicy, original of tijm)
  • 1 citroen, in partjes gesneden, om erbij te serveren
  1. Vul drie afzonderlijke kommen: eentje met bloem, de tweede met panko en de derde met opgeklopte eieren.
  2. Breng de bloem met peper en zout op smaak, en voeg eventueel sesamzaadjes toe.
  3. Dep de escalopes droog. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het eimengsel en de panko.
  4. Vul een kookpot met water en breng op smaak met zout. Breng het water aan de kook.
  5. Warm de arachideolie op in een grote pan. Zorg dat de bodem van de pan volledig bedekt is met de olie.
  6. Braad de escalopes een voor een in de pan, tot ze goudbruin zijn. Houd warm.
  7. Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook volgens de instructies op de verpakking.
  8. Warm de tomatensaus op in een afzonderlijke kookpot, en voeg de pasta toe aan de tomatensaus wanneer deze klaar is.
  9. Serveer de escalopes met de pasta. Garneer met een citroenpartje.
  10. Smakelijk!

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.