🕑60 min werk 🍴 4 personen
- 100 g bloem
- 150 g panko of paneermeel
- 3 eieren
- peper en zout, naar smaak
- 1 eetlepel sesamzaadjes, optioneel
- 4 kalfsescalopes
- 2 eetlepels arachideolie + wat extra
- 400 g pasta naar keuze (ik verkies spaghetti)
- 1 pot think tomato (spicy, original of tijm)
- 1 citroen, in partjes gesneden, om erbij te serveren
- Vul drie afzonderlijke kommen: eentje met bloem, de tweede met panko en de derde met opgeklopte eieren.
- Breng de bloem met peper en zout op smaak, en voeg eventueel sesamzaadjes toe.
- Dep de escalopes droog. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het eimengsel en de panko.
- Vul een kookpot met water en breng op smaak met zout. Breng het water aan de kook.
- Warm de arachideolie op in een grote pan. Zorg dat de bodem van de pan volledig bedekt is met de olie.
- Braad de escalopes een voor een in de pan, tot ze goudbruin zijn. Houd warm.
- Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook volgens de instructies op de verpakking.
- Warm de tomatensaus op in een afzonderlijke kookpot, en voeg de pasta toe aan de tomatensaus wanneer deze klaar is.
- Serveer de escalopes met de pasta. Garneer met een citroenpartje.
- Smakelijk!