🕑60 minuten 🍴 6 personen
Soep:
Rouille:
- 2 l kreeftenbouillon
- 4 el pastis
- 2 potten think tomato
- 6 grote aardappelen
- 2 stuks venkel
- 2 el tomatenpuree
- peper, zout
- 2 takjes platte peterselie
- 1 stokbrood
- 250 g bouchot mosselen of zeeuwse mosselen
- 400 g zeeduivel
- 300 g rode poon
- 400 g langoustines
- 3 babykreeften (eventueel voorgekookt),
- 2 sneetjes brood zonder korst
- 1 eidooier
- 1 kl mosterd
- 1 kl gerookt paprikapoeder
- 3 teentjes knoflook
- sap van 1 citroen
- 150 ml olijfolie
- snuf cayennepeper en zout.
- Warm de kreeftenbouillon op samen met de pastis en think tomato.
- Schil de aardappelen en snijd in schijfjes.
- Spoel de venkel en snijd in kleine stukjes.
- Doe de venkel en aardappelen bij de bouillon samen met 2 el tomatenpuree.
- Kook de aardappelen en venkel bijna gaar.
- Proef en kruid met peper en zout.
- Spoel ondertussen de mossels en snijd de vissen in gelijke stukken.
- Leg de vis in de bouillabaisse.
- Gaar de vissen volgens grootte.
- Leg de grootste stukken vis eerst in de soep.
- Kruid de bouillabaisse met peper en zout.
Rouille:
- Doe voor de rouille alles in een maatbeker en mix tot een mayonaise
- Snijd het stokbrood in sneetjes en rooster krokant in de oven of toaster.