Bouillabaisse met kreeft

Bouillabaisse met kreeft

🕑60 minuten  🍴 6 personen

Soep:
  • 2 l kreeftenbouillon
  • 4 el pastis
  • 2 potten think tomato
  • 6 grote aardappelen
  • 2 stuks venkel
  • 2 el tomatenpuree
  • peper, zout
  • 2 takjes platte peterselie
  • 1 stokbrood
  • 250 g bouchot mosselen of zeeuwse mosselen
  • 400 g zeeduivel
  • 300 g rode poon
  • 400 g langoustines
  • 3 babykreeften (eventueel voorgekookt),
Rouille:
  • 2 sneetjes brood zonder korst
  • 1 eidooier
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 150 ml olijfolie
  • snuf cayennepeper en zout.
  1. Warm de kreeftenbouillon op samen met de pastis en think tomato.
  2. Schil de aardappelen en snijd in schijfjes.
  3. Spoel de venkel en snijd in kleine stukjes.
  4. Doe de venkel en aardappelen bij de bouillon samen met 2 el tomatenpuree.
  5. Kook de aardappelen en venkel bijna gaar.
  6. Proef en kruid met peper en zout.
  7. Spoel ondertussen de mossels en snijd de vissen in gelijke stukken.
  8. Leg de vis in de bouillabaisse.
  9. Gaar de vissen volgens grootte.
  10. Leg de grootste stukken vis eerst in de soep.
  11. Kruid de bouillabaisse met peper en zout.
Werk af met platte peterselie.

Rouille:
  1. Doe voor de rouille alles in een maatbeker en mix tot een mayonaise
  2. Snijd het stokbrood in sneetjes en rooster krokant in de oven of toaster.

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.