Feestelijk zeevruchtenstoofpotje

Ragoût festif de fruits de mer

Dit is een receptje van Louise De Brabandere voor think tomato 

 

 🕑30 minuten  🍴 4 personen

  • Olijfolie
  • 1 sjalot, versnipperd
  • ½ venkel, fijngesneden
  • Peper en zout
  • 4 tenen knoflook, tot moes geplet
  • 4 ansjovisfilets, in kleine stukjes
  • Snuifje chiliflakes
  • 150 ml witte wijn
  • 1 pot Think Tomato
  • 1 liter zeevruchtenfond (of kreeftenfond)
  • Bundeltje van verse tijm, oregano, laurierblad
  • 500 g tapijtschelpen (of kokkels)
  • 400 g witte vis (stevige vis zoals zeeduivel), in stukken van 3 cm
  • 8 gamba’s (mét pantser)
  • ½ bussel platte peterselie, fijngehakt
  • 1 citroen, in kwartjes
  • Eventueel (stok)brood om te serveren

 

  1. Verhit olijfolie in een grote kookpot en stoof de sjalot en venkel 5 min. aan over een middelhoog vuur.
  2. Kruid met peper en zout. Voeg de knoflook, ansjovis en chiliflakes toe en stoof 2 min. verder alvorens met witte wijn te blussen.
  3. Laat 1 min. uitkoken en voeg de Think Tomato, zeevruchtenfond en verse (samengebonden) kruiden toe.
  4. Laat een half uurtje, zonder deksel, zacht pruttelen over een laag tot middelhoog vuur. 
  5. Spoel ondertussen de schelpen grondig.
  6. Kruid de vis en gamba’s met peper en zout. 
  7. Haal de verse kruiden uit de soep en voeg de stukken vis, gamba’s en schelpen toe.
  8. Draai het vuur middelhoog, zet een deksel op de pot en laat 4 à 5 min. garen, of tot de schelpen net open zijn.
  9. Besprenkel met de peterselie en roer goed om. 
  10. Haal van het vuur, schep de soep met vis, gamba’s en schelpen in kommen en serveer met partjes citroen en eventueel (stok)brood. 

Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.

Ce site est protégé par hCaptcha, et la Politique de confidentialité et les Conditions de service de hCaptcha s’appliquent.