tomatenfondue

tomatenfondue

🕑30 minuten  🍴 4 personen 

  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml witte wijn
  • 750 g gruyèrekaas, in blokjes gesneden
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 potten think tomato 
  • zwarte peper, naar smaak
  • 1 eetlepel maizena, optioneel
  1. Plet de knoflook en wrijf er een grote kookpot met dikke bodem mee in. 
  2. Voeg de witte wijn toe aan de kookpot en breng tot het kookpunt, laat daarna nog even sudderen op een zacht vuur.
  3. Voeg er de kaas in kleine stukjes aan toe en blijf roeren.
  4. Zodra de kaas volledig is gesmolten, voeg het citroensap en de tomatensaus toe.
  5. Roer goed om en breng op smaak met zwarte peper.
  6. Indien de saus te lopend is, voeg er de maĂŻzena aan toe om verder in te dikken.
  7. Smakelijk!

Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.

Ce site est protégé par hCaptcha, et la Politique de confidentialité et les Conditions de service de hCaptcha s’appliquent.