Geroosterde zalm met pistache crumble

Geroosterde zalm met pistache crumble

Bereidingstijd: 40 minuten                 
Voor: 4 personen

Ingrediënten:
6 middelgrote aardappelen
600 g verse Schotse zalmfilet
100 g geroosterde pistachenoten
800 g verse spinazie
1 teentje knoflook
800 g tomatensaus
Olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Was de aardappelen grondig, dep ze droog en snijd ze in gelijkmatige stukken.
- Leg de aardappelstukjes in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie. Kruid ze naar smaak met peper en zout.
- Plaats de ovenschaal met aardappelen in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.
- Spoel de spinazie zorgvuldig af, droog deze goed en verwijder eventuele harde stelen.
- Snijd het teentje knoflook middendoor en gebruik de helften om de pan wat in te smeren.
- Verhit wat olijfolie in de pan en voeg de spinazie toe.
- Maal ondertussen de geroosterde pistachenoten fijn in een hakmolen. Voeg hier een scheutje olijfolie en een snufje zout aan toe en meng goed.
- Haal de ovenschaal met de aardappelen uit de oven.
- Leg de zalmfilet bovenop de aardappelen.
- Bestrooi de zalm royaal met de pistachecrumble.
- Giet de tomatensaus gelijkmatig rond de vis in de ovenschaal.
- Plaats de ovenschaal terug in de oven en bak het geheel gedurende 10 minuten, of tot de zalm gaar is en de crumble goudbruin is.
- Serveer de geroosterde zalm met pistachecrumble op een mooi bord, vergezeld van de romige aardappelen en spinazie.

Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.

Ce site est protégé par hCaptcha, et la Politique de confidentialité et les Conditions de service de hCaptcha s’appliquent.